Video: politsei tabas Raekoja platsi kuuse kallal vandaalitsejad (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kuuse tugikiilud eemaldati, vajus puu viltu.
Kui kuuse tugikiilud eemaldati, vajus puu viltu. Foto: Lugeja foto

13. jaanuari varahommikul sai politsei teate, et Raekoja platsil oli keegi kuuse kallal käinud ja eemaldanud tugikiilud nii et kuusk oli viltu vajunud.

Kuusk siiski õnneks ümber ei kukkunud. «Asusime korrarikkujaid otsima. Videopildist nägime, et kuuse juures oli viltu vajumise ajal kolm inimest. Mõne aja pärast õnnestus meil ka selgeks teha, kes need inimesed on. Tegime kindlaks, et kuuse kallal käis kolmest inimesest kaks – kohalikud 26-aastased mehed,» teatas Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

Ülekuulamisel rääkisid mehed, et olid eelnevalt joonud ning kuna kolmekuningapäev oli selja taga, siis arvasid nad, et kuusk ei tohiks enam Raekoja platsi kaunistada. Õnneks rääkisid nad ka seda, et neil on oma käitumise pärast häbi ja nad kahetsevad tehtut. Politsei karistas neid avaliku korra rikkumise eest rahatrahviga.

Kesklinna valitsus taotleb Raekoja platsi jõulukuuse kallal jõudu kasutanud isikutelt tekitatud kahju hüvitamist.

«Inimeste ohtu seadmine ei ole naljaasi, aga just seda tegid vandaalid Raekoja platsi jõulukuusega, kui eemaldasid kuuske fikseerinud kiilud ja kuusk vajus kreeni. Seetõttu võime rahul olla, et nüüdseks on kahetsusväärse teo toime pannud kolm isikut tabatud. Tuleb tunnustada politseid kiire ja professionaalse tegutsemise eest, mis kindlasti aitab kaasa vandalismi vähendamisele. Politsei karistas avaliku korra rikkujaid rahatrahviga, aga meie teeme neile lähiajal ettepaneku hüvitada tekitatud kahju kohtuväliselt. Kui nad keelduvad, oleme valmis pöörduma kohtusse kahju hüvitamiseks,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kuusk jääb Raekoja platsile veebruari keskpaigani. Eeloleval laupäeval kell 14 avatakse selle ümber kogutud väikestest kuuskedest Päikeselabürint.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles