Seitsmeliikmeline kvoodipagulaste pere jõuab lähiajal Eestisse (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Lähiajal jõuab Türgist Eestisse Süüriast pärit seitsmeliikmeline kvoodipagulaste perekond, tegemist on esimese Euroopa Liidu teise rändekava alusel Eestisse jõudvate pagulasperega.

Möödunud  aasta lõpus käis Eesti menetlusmeeskond Türgis, kus viidi läbi intervjuud nelja perekonnaga, kellel oleks võimalik rändekava raames saada Eestis rahvusvaheline kaitse ja elamisluba, ütles BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Intervjuude ning muude kogutud materjalide alusel viidi viimase kuu jooksul Eestis läbi rahvusvahelise kaitse menetlused.

Neljast perekonnast paigutatakse Eestisse ümber vaid üks. Süüriast pärit perekond, kuhu kuulub kaks täiskasvanut ja viis last, jõuab Eestisse lähiajal.

Pressiesindaja sõnul pole veel otsustatud, millal menetlejad uuesti Türki suunduvad.

Eesti võttis Euroopa Liidu 2015. aasta rändekava alusel vastu kokku 206 kvoodipagulast, neist 141 Kreekast, 59 Türgist ja kuus Itaaliast. Neist umbes 80 ei viibi Eestis. Lisaks sõitis kodumaale tagasi üks viieliikmeline perekond. Eesti loeb selle rändekava lõplikult täidetuks.

Euroopa Komisjon tegi tunamullu ettepaneku asustada 2019. aasta oktoobrist ümber 50 000 rahvusvahelist kaitset vajavat inimest. Valitsus otsustas asustada Türgist nii 2018. kui ka 2019. aastal ümber 40 inimest. See tähendab, et teise rändekava alusel asustab Eesti ümber kokku kuni 80 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles