Reformierakond lubab oma kampaaniabussilt eemaldada kirja «parem peaminister» (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond esitas Vabariigi Valimiskomisjonile nimekirjad Riigikogu valimisteks.
Reformierakond esitas Vabariigi Valimiskomisjonile nimekirjad Riigikogu valimisteks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakond lubab oma kampaaniabussi viia täna õhtuks vastavusse kolmapäeval jõustunud valimiste välireklaami piirangutega.

«Konsulteerisime politseiga ja nad on seisukohal, et kirja «parem peaminister» ei või seal olla,» rääkis Reformierakonna pressiesindaja Kajar Kase BNSile. «Nii et me võtame selle täna õhtuks maha. Niimoodi nendega kokku leppisime ja nad ütlesid, et sellisel juhul on kõik korras,» lisas ta. 

Reformierakonna kampaaniabuss.
Reformierakonna kampaaniabuss. Foto: Mihkel Maripuu / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) ekspert valimisreklaami teemal Siiri Pars ütles BNSile, et kui Reformierakond oma bussilt eelnimetatud kirja eemaldab, siis vastab see reklaamipiirangu nõuetele.

«Kampaaniabuss on kooskõlas valimise seaduse, reklaamiseaduse ja kaubamärgiseadusega, kui sellel on kandidaadi nimi, foto, erakonna kaubamärk ehk logo ja tunnuslause, domeeniaadress ja kontaktandmed. Ei tohi olla aga teavet, mis on tõlgendatav valimisüleskutsena, nagu seda on «parem peaminister,»» ütles märkis Pars.

PPA esindaja rääkis hommikul rahvusringhäälingule, et eelmise päeva jooksul sai ta üle 30 pöördumise, mis puudutasid poliitilise välireklaami keeldu. 

Poliitilised välireklaamid on lubatud kuni riigikogu valimise aktiivse valimisagitatsiooni alguseni. Aktiivse valimisagitatsiooni aeg algas kolmapäeval, mistõttu on alates 23. jaanuarist kuni 3. märtsini 2019 ehk riigikogu valimise päevani seaduse järgi keelatud üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel ning muu poliitiline välireklaam.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles