«Meedia keskpunkt» vahetas ühe poliitiku teise vastu (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilses «Meedia keskpunktis» istus saatejuht Heimar Lengi koha peal saatekülaline Mart Luik (vasakul).
Eilses «Meedia keskpunktis» istus saatejuht Heimar Lengi koha peal saatekülaline Mart Luik (vasakul). Foto: ttv

Juba kaks nädalat on Tallinna TV ekraanilt kadunud saadet «Meedia keskpunkt» juhtinud keskerakondlasest riigikogu liige Heimar Lenk, eile istus tema asemel stuudios aga Isamaa liikmena riigikokku kandideeriv Mart Luik.

Valimiseelsel perioodil ei pääse telekanali enda kehtestatud reegli kohaselt ekraanile ka teised riigikokku kandideerivad saatejuhid, näiteks Keskerakonna nimekirjas kandideerivad Andra Veidemann ja Viktor Vassiljev ning roheliste nimekirjas parlamenti pürgiv Jakko Väli.

«Tallinna Televisioon tegi sel aastal niisuguse geniaalse otsuse, mida kunagi varem pole tehtud. Nad taandasid kuni valimisteni kandideerivad saatejuhid, aga mitte saadete külalisi,» ütles Lenk, kes leidis, et niisugune asjade korraldus on ebaõiglane.

Kui tavaliselt juhib «Meedia keskpunkti» Lenk ning Urmi Reinde ja Mart Ummelas on pigem kaassaatejuhid või saate külalised, siis kahte viimast saadet on juhtinud Ummelas ning Reinde kõrval oli eelmisel nädalal saatekülaliseks ajakirjanik Katrin Lust ja sel nädalal poliitik Mart Luik.

«Ma ei saanudki aru, miks poliitik saadet ei või juhtida, aga saates võib käia. Luik on ju Isamaa nimekirjas kõrgel kohal. Peale selle on ta veel TTV nõukoja esimees. Kuigi mingi seadus seda ei keela, aga enda reeglite eiramine on ikka väga piinlik. See oli meile kõigile väga ootamatu, et saatejuhid ei tohi järsku enam saateid teha. Siis oleks ju võinud öelda, et meie valimiste eelsel ajal saadikukandidaate saatesse ei võta. Aga «Meedia keskpunktil» läheb läheb hästi, me oleme väga populaarsed ja kui see Luik seal oli, siis las ta olla,» arvas Lenk.

Luik ei näinud asjas probleemi. «Ma nüüd ühe korra käisin seal. Kindlasti ma ei hakka selles saates regulaarselt käima. TTVs hakkas kehtima valimiseelne piirang saatejuhtidele sõltumata nende erakondlikust kuuluvusest. Mina olin ühes saates lihtsalt külaline. Kui kutsuti sellesse saatesse, siis läksin. Kui kutsutakse mõnele valimiseelsele debatile, siis osalen samuti, kui vähegi võimalik. Ükski poliitik ei jäta ju valimiste eelsel ajal kasutamata võimalust nähtav olla,» ütles Luik.

«Reformierakondlased ju boikoteerivad TTVd, aga tegelikult on see telekanal ju iga päevaga järjest rohkem muutumas. Uudistetoimetus võtab juba täitsa ilmet ning ajutiselt katkestatud arutelusaade «Otse kümnesse» on ju olnud poliitiliselt täiesti tasakaalustatud. Seal said sõna kõik, kes soovisid. Ja kõik peale Reformierakonna ka osalesid selles. Esimese valimiseelses debatis oli sama lugu,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles