Rahandusministeerium otsib lahendust aasta lõpus sünnitajaid pügavale seadusele (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Lünk eelmisel aastal muudetud tulumaksuseaduses toob aasta lõpus korraga sünnitishüvitise kätte saanud naistele tuludeklaratsiooni järgi kohustuse riigile raha juurde maksta.

Neljapäevane Postimees kirjutas, kuidas tulumaksuseaduse muutmisel ei tulnud ükski rahanduskomisjoni liige selle peale, et kui aasta lõpus sünnituspuhkusele läinud naistele makstakse korraga välja mitme kuu peale mõeldud sünnitushüvitis, tekib neil tuludeklaratsiooni järgi kohustus riigile juurde maksta.

Siiri Suutre rahandusministeeriumi avalike suhete osakonnast ütles ERRi uudisteportaalile, et kehtiva seaduse kohaselt makstakse sünnitushüvitis korraga välja 140 päeva eest. Sünnitushüvitis tuleb korraga välja maksta, kuna nii näeb ette ravikindlustuse seadus, kuid tulevikus muutub seegi.

«2022. aasta 1. aprillist jõustuvad ravikindlustuse seaduse ja perehüvitiste seaduse muudatused, mille kohaselt hakkab sotsiaalkindlustusamet sünnitushüvitist välja maksma igakuiselt. Teeme sotsiaalministeeriumile ettepaneku teha ravikindlustuse seadusesse muudatused, mis lubaksid väljamakse juba varem osadeks jagada,» tõi Suutre lahendusena välja.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles