Eesti rokkarid kasvatavad lapsevanemaid (10)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste puhul on raske öelda, kui palju kõrvaklapid aitavad. Seda eriti pisikeste laste puhul, kes ei suuda või ei oska veel ennast väljendada.
Laste puhul on raske öelda, kui palju kõrvaklapid aitavad. Seda eriti pisikeste laste puhul, kes ei suuda või ei oska veel ennast väljendada. Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

«Mees, kui sul endal on ajud pehmed, siis anna vähemalt lapsele võimalus!» Just nii hõikas rokkmuusik Tanel Padar eelmisel suvel Pärnus ühele isale, kes oma lapsega otse kõlarite ees seisis. Eestis on tekkinud olukord, kus rokkmuusikud muretsevad laste tervise pärast rohkem kui nende vanemad.

«Oli jah selline juhus,» kinnitas Padar Postimehele. «Selliseid märkusi on tulnud aeg-ajalt varemgi teha. Pikalt ma esinemiste ajal muidugi moraali ei loe, sest inimesed on tulnud muusikat, mitte minu monoloogi kuulama.»

Padari sõnul on ta täheldanud, et inimesele ei mõju sellistel puhkudel mitte niivõrd tema märkus, kuivõrd kõrvalseisjate pahameel: «Sageli on teiste halvustavad pilgud isegi suurem kriitika. Päris lootusetuks ma olukorda ei pea, sest mõnikord näeb kontserdipubliku seas juba ka nunnude kõrvaklappidega lapsi. Reeglina on need beebid, kelle üks vanem on muusik.»

Helimees Andre Loogi sõnul ei adu inimesed, et saali jõudev helinivoo on kõlari juures kordi valjem, ent paraku pole kohalikud saalid nii suured, et oleks võimalik kõlareid kuulajatest kaugemale panna. «Kõlarid on inimeste lähedal ja siis seal seistakse, laps kukil, lapse kõrv täpselt kõlari ees,» rääkis ta. «Aga kõlari ees on heli ju hoopis teistsugune. Olen ka ise näinud, kuidas esineja teeb kontserdil lava ees seisvale vanemale märkuse: «Lapsel on väga valus, ta hoiab kõrvu kinni, minge kõlarite eest ära.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles