Maailmakoristuspäeva korraldamise teatepulga võttis üle Kosovo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakoristuspäeval kogutud prügi Kopliranna tänaval.
Maailmakoristuspäeval kogutud prügi Kopliranna tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas laupäeval toimunud maailmakoristuspäeva konverentsil otsustati, et mullu esimest korda ajaloos toimunud maailmatalgud saavad traditsiooniks ning tänavu toimuvad need 21. septembril Kosovo koordineerimisel.

«Kosovo tiimi soov võtta selle aasta koristusaktsiooni koordineerimine üle, näitab seda, kui väga sellist aktsiooni ja prügiprobleemile tähelepanujuhtimise kampaaniat on vaja ning kui tõsiselt tegelikult inimesed jäätmeteprobleemile oma riigis lahendusi otsivad. Kosovo kasuks räägib ka see, et nad on suutnud luua väga hea koostöö oma riigi valitsusega ning ettevõtetega. See annab meile kindlust, et meie tööd jätkatakse väärikalt,» ütles maailmakoristuspäeva juht Eva Truuverk pressiteate vahendusel.

Kosovo tõi möödunud aasta 15. septembril oma tiimijuhi Luan Hasanaj eestvedamisel välja 195 000 inimest. Kosovo on olnud «Teeme ära!» ülemaailmse võrgustiku liige juba üle seitsme aasta ning korraldanud selle aja jooksul mitmeid koristusaktsioone, kaasates üle 600 000 inimese. Laupäevasel konverentsil otsustati, et koristusaktsiooni hakkab igal aastal korraldama uus riik.

Vaatamata sellele, et maailmakoristuspäeva korraldamise teatepulk läheb Kosovole, jääb Truuverki sõnul Eestis tegutsevale Teeme Ära sihtasutusele abistav ja nõuandev roll.

Eelmise aasta 15. septembril toimunud maailmakoristuspäevast võttis lõplikel andmetel osa 17,8 miljonit inimest 157 riigist ning hinnanguliselt koguti kokku vähemalt 88 500 tonni prügi, kõige rohkem plastikut ja klaasi. Ligikaudu 15 protsenti kokkukogutud prügist saadeti taaskasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles