Soome suursaatkond hoiatab petturist kaasmaalase eest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petukõne. Foto on illustratiivne.
Petukõne. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soome suursaatkond Tallinnas on saanud teada mitmetest telefoni teel tehtud petukatsetest, kus Kambodžas hätta sattunud soomlast teesklev mees palub kiiret rahalist abi Eestis elavatelt soomlastelt.

Mehe poolt jutustatavad lood on tavaliselt vägagi tõepärased ja rõhuvad inimeste tunnetele, teatas Soome suursaatkonna pressiesindaja Mona-Liisa Louhisola. Esimene teade petturist saadi reedel, 25. novembril. Saatkonna andmetel on petisel ka juba õnnestunud mõnelt Eestis elavalt soomlaselt raha välja meelitada.

«Sellistesse välismaalt saadavatesse soomlase kõnedesse tuleb suhtuda äärmiselt ettevaatlikult, kuigi helistaja väidab end olevat teie tuttava tuttav või pärinevat samast linnast,» rõhutab saatkond oma pöördumises. Saatkond on saanud viimaste päevade jooksul üsna mitmeid teateid selliste väljapressimiskatsete kohta.

Saatkond palub inimestel, kelle poole pöördutakse selliste rahaküsimistega, informeerida saatkonna konsulaarosakonda kas telefonil 6103200 või e-maili teel sanomat.tal@formin.fi<mailto:sanomat.tal@formin.fi>.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles