Voog: Reformi ja Keskerakonna toetuste vahe pole oluline (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantar Emori ärisuuna juht Aivar Voog ütles, et piirkonniti on riigis inimeste suhtumises oma majandusseisu suured käärid.
Kantar Emori ärisuuna juht Aivar Voog ütles, et piirkonniti on riigis inimeste suhtumises oma majandusseisu suured käärid. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna edu Keskerakonna ees on küll 1,9 protsendipunkti, kuid see vahe pole siiski veel oluline, leiab uuringufirma Kantar Emor uuringujuht Aivar Voog parteide toetusnumbreid kommenteerides.

«Erakondade reitingute edetabelit juhib väikese vahega Reformierakond. Ligilähedasel positsioonil on Keskerakond, olulist vahet ei ole,» tõdes Voog, viidates BNSi ja Postimehe tellimusel Kantar Emori korraldatud küsitlusele, mis näitas, et Reformierakonna toetus oli jaanuari lõpus 26,3 protsenti, Keskerakonnal 24,4 protsenti.

Samuti ei ole Voogi hinnangul statistiliselt oluline Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetuse langus kahe protsendipunkti võrra võrreldes jaanuari algusega. EKREt pooldas jaanuari lõpus 18,2 protsenti valijatest.

Neljandat kohta hoidva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus langes kuu algusega võrreldes 2,1 protsendipunkti jagu ning on nüüd 9,7 protsenti. «SDE toetus püsib 10 protsendi piirimail,» kommenteeris Voog.

Viienda toetusega on Isamaa, mida eelistas kuu lõpus 7,5 protsenti valijatest, kuuendal positsioonil püsib Eesti 200, mida toetas 7,2 protsenti. «Isamaal ja Eesti 200 on õnnestunud reitingut hoida 7-8 protsendi lähedal, edasist kasvuvõimalust mõlemal erakonnal veel ei paista,» leidis Kantar Emori uuringujuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles