PPA ametnikud avastasid Tallinnas ehitusobjektilt kümme illegaali (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Thomas Wester / Bildhuset / Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnikud avastasid kolmapäeval Tallinnas ehitusplatsilt kümme illegaalselt Eestis töötanud ehitajat. 

Kolmapäeval viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talitus koostöös Tallinna kordoniga, Tallinna piiripunktiga, tööinspektsiooniga ning maksu- ja tolliametiga läbi tegevused seadusliku aluseta Eestis viibivate ja töötavate inimeste ning tagaotsitavate avastamiseks ja tabamiseks. Kontrolliti ehitusobjekti Tallinna kesklinnas.

Lisaks maksu- ja tolliameti ning tööinspektsiooni ametnike tuvastatud rikkumistele avastasid PPA ametnikud kümme välismaalast, kelle töötamine ei olnud registreeritud. Kuuele Valgevene kodanikule ja neljale Ukraina kodanikule koostati ettekirjutised Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja määrati sissesõidukeelud kolmest kuust kuni ühe aasta ja kuue kuuni.

Tööandaja suhtes alustati väärteomenetlus välismaalaste Eestis töötamise tingimuste rikkumise võimaldamise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles