Fotod: Tallinna tänavatelt ei jõuta lund ära vedada (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna tänavaid ummistava lume ära vedamiseks on rakendatud kõik ressursid ning tellitakse ka täiendavaid veomahtusid, kinnitab kommunaalamet.

«Mõnes lepingus, näiteks vanalinna puhul, on kirjas, et igasugune lumi tuleb sealt ära vedada, ükskõik kui palju seda taevast alla tuleb,» ütles kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.

Ta lisas, et pärast eilset linnavalitsuse istungit räägiti ka linnaosavanematega, et igal pool, kus vaja, tuleb rohkem pingutada.

«Mõni linnaosa on juba asunud värskelt kaardistama lumerohkemaid kohti. Kommunaalameti töötajad sõidavad ka ise erinevates linnaosades ringi ja anname neile teada, kus meie arvates tuleks hoogsamalt toimetada,» ütles Valdmann.

Lepingud näevad ette, et lumi tuleb ära vedada ka magistraalteedelt, näiteks Kaarli puiesteelt, Estonia puiesteelt, mõningatelt Pärnu maantee lõikudelt. «Aga kui me tellime lume äraveo mingitelt täiendavatelt tänavatelt või parklatest, siis selle eest tuleb meil eraldi maksta.

Varasematel lumerohketel talvedel on ka korteriühistutega päris hea koostöö olnud. Neid on ette hoiatatud, et tänavat hakatakse puhastama sel päeval, püüdke siis oma autod sealt eemal hoida,» rääkis Valdmann.

Kõnniteede kohta ütles ta, et siin peaksid kinnistuomanikud hoolsamad olema. «Eks südalinnaski ole nii, et mõne maja esine on puhas, aga järgmise maja esine on selline, et seal pole võimalik kõndida. Lähematel päevadel, kui pluss- ja miinuskraadid pidevalt vahetuvad, peaksid kinnistuomanikud ka selle eest hoolitsema, et kõnniteedele jääd ei tekiks,» lisas ta. Samuti tuleks tema sõnul hoolitseda selle eest, et tänavatel olevad restkaevud oleksid lumest puhtad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles