Oliver Kruuda astub maksupettuses süüdistatavana kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda aasta tagasi Harju maakohtus.
Oliver Kruuda aasta tagasi Harju maakohtus. Foto: Rauno Volmar / Delfi

Harju maakohtus algab esmaspäeval kohtuprotsess endise piimatöösturi Oliver Kruuda ja tema kaassüüdistatavate maksupettuse kriminaalasjas.

Koos Kruudaga astuvad kohtu ette Tere nõukogu endine esimees ja jurist Allan Viirma, Tere endine teenustejuht ja mitut Kruuda firmat juhtinud Rein Lepasson, Tere raamatupidaja ja Kruuda isiklike finantsasjade korraldaja Hjalmar Konno ning Tere finantsosakonnas töötanud Jaanus Rätsep.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi aitasid Viirma, Lepasson, Rätsep ja Konno Kruuda maksukuriteole kaasa.

«Kogu skeemi juhtis ja koordineeris Kruuda, teda aitasid selles tema lähedased: kes andis juriidilist nõu, kes pidas raamatupidamisarvestust, kes täitis tehnilisemaid ülesandeid – tegi ülekandeid ja hoolitses paberimajanduse eest. See oli ikka suhteliselt õlitatud kaadervärk,» on Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Martin Tuulik öelnud.

Algul olid kahtlustatavate ringis ka AS Tere juriidilise isikuna ja Tere endine pearaamatupidaja Svetlana Svartsova-Štšerbakova, kuid tema pääses kohtu alla andmisest, sest tegi prokuratuuriga koostööd ja aitas uurimisele kaasa.

Praeguseks AS-i Farmi Piimatööstus kaudu Maag Grupile kuuluv Tere pääses samuti kohtu alla andmisest, sest uued omanikud otsustasid pärast toimikutega tutvumist Kruudale ja tema kaaskonnale süüks pandavate maksupettustega tekitatud 382 000 euro suuruse kahju riigile hüvitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles