Armukadedushoos iseennast kõhtu pussitanud mees sai kriminaalkaristuse

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga.
Nuga. Foto: Toomas Huik

Läinud aasta septembris toodi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse 31-aastane Läti kodanik Anatolijs Šaumans, kelle EMO töötajad pidid kokku lappima, sest keegi oli talle noaga kõhtu ühe augu juurde torganud.

Haiglas rääkis mees, et teda rünnati. Nagu sellistel juhtudel protseduur ette näeb, anti sellest teada politseile. Šaumans rääkis ka ütlusi võtma tulnud uurijale, et Lasnamäel olla tulnud vastu kolm noormeest, kellest üks mehele noa ribide vahele lõi. Kõigele lisaks oskas lätlane teda rünnanud mehi ka kirjeldada. Et juhtum oli piisavalt tõsine, alustati kohe samal päeval kriminaalmenetlust eluohtliku tervisekahjustuse tekitamise tunnustel.

Kui politsei asja lähemalt uurima hakkas, hargnes aga lahti hoopis palju veidram lugu – nimelt ei saanud mees noahaava sootuks tänaval, vaid oma enda korteris. Kõigele lisaks selgus, et Šaumans oli ennast kõhtu pussitanud täitsa ise ja lugu kolmest Lasnamäe pätist osutus labaseks väljamõeldiseks. Seesugune muinasjutt tõi aga mehele endale kaela kriminaalmenetluse valeütluste andmise eest ning teda karistati selle aasta jaanuaris nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Menetluskuludena tuleb tal kukrut kergitada 585 euro võrra.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Kristo Adossoni sõnul tunnistas kuriteos süüdistatav mees lõpuks ise, et andis politseile valeütlusi. «Ta väitis esialgu politseile, et teda pussitati Tallinnas Lasnamäel. Hiljem muutis kahtlustatav oma selgitusi ja ütles, et tegelikult lõi ta ennast ise noaga kõhtu,» ütles prokurör. Adossoni sõnul oli mees haiglasse sattumise eel alkoholijoobes ja läks lähedasega tülli. «Armukadeduse hoos sattus ta niivõrd äärmuslikku seisundisse, et vigastas ennast ise eluohtlikult,» selgitas abiprokurör Šaumansi motiive. «Mehel oli häbi politseinikele tunnistada, et armukadedusest ajendatuna oli ta võimeline end nii tõsiselt vigastama ja meditsiiniliste ressursside kulu esile kutsuma,» rääkis prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles