Kui omad ei saa, siis võtame omaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna seatakse Itaaliasse saatmiseks valmis kastid kümnekiloste ricotta juustu pakkidega.
Täna seatakse Itaaliasse saatmiseks valmis kastid kümnekiloste ricotta juustu pakkidega. Foto: Birgit Püve

Estoveri piimatööstuse Kaarlijärve meiereis töötab praegu üle saja inimese. Ühtse meeskonnana tegutsevad kohalikud töötajad koos kaugemalt tulnud kolleegidega. Viimased on valdavalt kolmekümnendates eluaastates Ukraina mehed, kes siia tulnud enamjaolt majanduslikel põhjustel. Siin jagavad nad mitme peale tehase kõrval kolhoosiaegsetes majades asuvaid kortereid. Need on küll tagasihoidlikud, kuid kõik hädavajalik on siiski olemas. Televiisori puudumise üle ei nurise keegi, seda asendavad õhtused ühised teejoomised ja jutuajamised.

Vabal ajal Võrtsjärve ligidal Kaarlijärve külas palju teha ei ole, aga vahel käiakse end lähemates linnades tuulutamas. Ehkki ettevõttes on tööl olnud ka mõned pered, ootavad enamikul meestest lähedased kodumaal. Hooajatöölistena Eestisse tulnud ukrainlased saavad siin töötada aasta jooksul järjest 270 päeva, pärast seda on nad kohustatud koju tagasi minema. Telefonikõned kodustega on igapäevased, kuigi silmast silma suhtlust see ei asenda ja igatsus omade järele on suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles