USAs haamriga kolm meest tapnud Eesti immigrant sai süüdistuse vihakuriteos (6)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Martinovitš.
Artur Martinovitš. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

New Yorgi prokurör esitas reedel Eestist pärit immigrandile Artur Martinovitšile haamriga kolme inimese tapmise eest süüdistuse vihakuriteos.

Kohus jättis 34-aastase Martinovitši vahi alla. Ta on eeluurimisvangla haiglaosakonnas psühhiaatrilise järelevalve all, kirjutab The Tribune.

Martinovitši kaitsja Ed Mandery nimetas juhtunut väga traagiliseks sündmuseks ning ta märkis, et tõenäoliselt peab tema kaitsealune veetma kogu oma ülejäänud elu psühhiaatriahaiglas.

«Minu klient on väga haige. Ta ei ole kuri mees, ta on lihtsalt väga haige,» ütles Mandery.

Kohtunik määras Martinovitši süüasja järgmise istungi toimumisajaks 4. märtsi.

Martinovitš tungis 15. jaanuaril USAs New Yorgi Brooklyni linnaosas Aasia restorani ja peksis haamriga kolme inimest. Neist üks suri sündmuskohal ja kaks hiljem haiglas.

Eestist teismelisena Ühendriikidesse emigreerunud Artur Martinovitš ütles pärast kinnipidamist, et teda inspireeris rünnakut läbi viima film, kus käsitleti viisi, kuidas hiinlased naisi väärkohtlevad. 34-aastane ehitaja väitis, et tal ei jäänud pärast filmi nägemist muud üle, kui asiaatidele kuuluvat restorani Seaport Buffet rünnata.

Pealtnägijate sõnul tormas ta haamer käes söögikohta pisut pärast kella viit õhtul ja andis sissepääsu juures kõigepealt mitu lööki pähe selle omanikule Kheong Ng-Thangile. Seejärel jooksis ta kööki, kus peksis haamriga mänedžeri Tsz Mat Puni ja kokka Fufai Puni ja tormas taas tänavale.

34-aastane Fufai Pun suri sündmuskohal. 50-aastane Tsz Mat Pun ja 60-aastane Kheong Ng-Thang toimetati kriitilises seisundis haiglasse. Ng-Thang suri haiglas kolm päeva pärast rünnakut, 18. jaanuaril ning Tsz Mat Pun 24. jaanuaril.

Politseinikel õnnestus pealtnägijate kaasabil Martinovitš restorani läheduses kinni pidada ja ta ei osutanud vastupanu. Verine haamer leiti restorani riidenagi alt.

Eelnevat kuritegude registrit Martinovitšil New Yorgis pole. 2016. aastal kahtlustati teda rünnakus, kuid kriminaalsüüdistust ei esitatud, sest väidetav ohver keeldus seda esitamast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles