Mupo: Põhja-Tallinnas takistavad valesti parkivad autod lumekoristust (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna munitsipaalpolitseinikud tuvastasid Kalamajast poolsada valesti pargitud sõidukit, mis takistavad lumekoristusmasinate tööd.

Esmaspäeval kahe tunni jooksul korraldatud kontrollkäigul Vabriku, Valgevase, Malmi ja Volta tänaval tabasid mupo Põhja-Tallinna piirkonnainspektorid 50 rikkujat. 

Mupo pressiesindaja teatel asusid kõik valesti pargitud sõidukid liiklusmärkidega reguleeritud alal, kus parkimine on keelatud kord nädalas kolme tunni jooksul. Ameti teatel ei saa keelatud kohtades parkivate autode tõttu oma tööd teha lumekoristusmasinad.

«Olukord oli tegelikult päris masendav. Mis mind kõige rohkem hämmastab - kõik on tehtud selleks, et inimesel oleks parem, mugavam ja turvalisem. Sa ei pea tegema midagi muud, kui pargi oma auto üks kord nädalas kolmeks tunniks veidi eemale – see ei ole ju liiga raske,» ütles Põhja-Tallinna peainspektor Pavel Boitsov. «Vestlesime ka lumekoristusfirma esindajatega, kes nurisesid, et ei saa oma tööd teha.»

Mupo töötajad trahvisid 20 sõidukiomanikku ning kümnele juhile selgitati parkimiskorda suuliselt. Inspektorid plaanivad teisipäeval kontrollkäiku korrata. 

Möödunud nädalavahetus oli munitsipaalpolitseile väga pingeline: keskmiselt tuli kõnekeskusesse sisse 100 kõnet päevas, milles põhiliselt teavitati koristamata lumest, jääpurikatest ja libedusest.

Patrull reageeris operatiivselt 19 korral koristamata kõnniteede, 25 korral jääpurikate ja 14 korral katusel olnud ohtliku lume tõttu.

Terve nädala jooksul tuli mupo teatel kõnekeskusesse möödunud nädalal sisse 912 kõnet ja välja helistati 601 korral. Tavapäraselt jääb kõnekeskuse kõnede arv 500 ringi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles