Harku vallas vedasid lapsi vigaste pidurite ja kulunud rehvidega koolibussid (21)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirool. Foto on illustreeriv.
Bussirool. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Harku vallas läbi viidud reid näitas, et lapsi vedasid sõidukid, millel olid kas siledaks kulunud rehvid, vigane pidurisüsteem, katkised turvavööd või avanematu avariisüsteem.

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhtivekspert Mika Männik ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kuus bussi kaheksast kontrollitust kõrvaldati ja neist kahel keelati üldse edasine sõit ning suunati nad ülevaatusele, seejuures seitse kontrollitud bussi kuulus Atko Grupile, kellele politsei saatis nädal enne reidi ka vastava teate, paludes kõik liinil olevad bussid korda teha.

Bussifirma Atko Grupp teatas kirjalikus kommentaaris, et eelmisel nädalal politsei ja maanteeameti korraldatud kontrollreidil busside ülevaatuse tulemusena koostatud korduva ülevaatuse kontrollaktid on ettevõte vaidlustanud kohtus ja eelnevast tulenevalt ei ole praegu võimalik teemat kommenteerida. 

Harku vallavanem Erik Sandla ütles, et sõltuvalt järelevalvemenetluse tulemustest astuvad nad järgmisi samme, vaatavad, mida ütlevad lepingutingimused ega välista ka lepingu üles ütlemist.

«Siinkohal ma tahan vabandada kõigi lapsevanemate ees ja vallaelanike ees, kes tõesti on pidanud kannatama Atko sellise tegevuse pärast, meie igal juhul sellist asja ei saa edaspidi kannatada - kui nüüd uus hange tuleb, siis kindlasti kavatseme sinna sisse saada sellise klausli, et ainult teatud vanuseni tohib busse kasutada,» lausus ta.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles