Politsei: on põhjust rääkida sekspressimisest (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikaamera.
Veebikaamera. Foto: SCANPIX

Täna tähistatakse rahvusvahelist turvalise interneti päeva ning sel puhul on põhjust rääkida sekspressimisest, teatab Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

Politsei hoiatab, et kurjategijad on sihikule võtnud sotsiaalmeediakontod, mille vahendusel tehakse kiire pakkumine veebiseksiks.

«Tea, et kurjategijad on sellest hetkest, kui kutse vastu võtad, valmis sinu tegevust salvestama. Hiljem nõutakse selle alusel raha välja, ähvardades kompromiteeriva videomaterjali laialisaatmisega sõbralistile,» märgitakse postituses.

Väljapressijad on üldjuhul pärit välisriikidest ja nende tabamine politsei jaoks keeruline, kui mitte võimatu.

«Sestap tasub piinlikku olukorda ennetada ja suhtuda veebitutvustesse äärmiselt ettevaatlikult. Internet on täpselt samasugune avalik ruum nagu päriselugi. Kas võtaksid end Raekoja platsis paljaks uskudes, et keegi ei näe või ükski linnakaamera sinu tegusid ei salvesta?» soovitab Põhja prefektuur.

Siinkohal mõned politsei soovitused interneti kasutamiseks:

  • Säilitada kaine mõistus ja skeptiline meel sotsiaalmeedias tutvusi otsivate suhtluspartnerite osas.
  • Ära võta ilma pikema jututa saadetud videokõne kutset vastu.
  • Ära nõustu kaamera ees end võõrale paljastama. Ära nõustu seda tegema ka tuttavaga, kui Sa ei saa teda 100% usaldada. Ja pea meeles, et ka tuttavad võivad tülli kiskuda ja delikaatset materjali kättemaksuks kasutada.
  • Arvesta, et internetti jõudnud seksvideo võib sinna jääda igaveseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles