Sultsi tehissaared said nimed (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus määras täna nimed saartele, mis on kavandatud Põhja-Tallinna Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale.

Tehissaari kavandab keskerakondlane Märt Sults. Linnavalitsus algatas tehissaarte, algse nimega kasiinosaarte detailplaneeringu 2009. aasta novembris. Tollal koolidirektori ametit pidanud ja linnavolikokku kuulunud Sultsi algne idee oli rajada ühele tehissaarele hasartmängude keskus, et tugeva konkurentsiga Tallinna linnas tegutsevad ja inimesi hukutavad kasiinod välja suretada. Seal teenitava raha lubas ta kulutada Tallinna koolide korrastamiseks. Detailplaneeringu menetlus kestis ligi kümme aastat ning plaanidesse joonistati juurde veel neljas, lindudele mõeldud saar.

Tallinna nimekomisjon tegi ettepaneku anda saartele nimed lähtuvalt nende kavandatavast funktsioonist. «Tehissaar, kuhu on kavandatud rannapark, on kavas nimetada Ilosaareks, mis tähendab lusti ja rõõmu,» ütles nimekomisjoni esimees abilinnapea Andrei Novikov. «Ärisaar, kuhu on kavandatud hotell, restoranid jm on kavas nimetada Kõuesaareks.» Kõu on välguga kaasnev kõmin, müristamine, äike ja pikne. Konverentsisaarele on kavas määrata nimeks Oiusaar – see tähendab mõistust ja taipu. Lindudele mõeldud tehissaarele on plaanis määrata nimeks Linnusaar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles