Eestis elavad britid pole Eesti kodakondsuse vastu huvi ilmutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi lipu peale asetatud Suurbritannia pass.
ELi lipu peale asetatud Suurbritannia pass. Foto: Francois Lenoir / Reuters /Scanpix

Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise eel on kümned tuhanded britid valinud mõne teise riigi kodakondsuse, Eesti kodakondsuse on viimasel ajal valinud vaid üks Ühendkuningriigi kodanik.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et eelmisel aastal esitas vaid üks Ühendkuningriigi kodanik taotluse Eesti kodakondsuse saamiseks. Taotleja selle ka sai. Enne seda polnud aastaid ükski Ühendkuningriigi kodanik Eesti kodakondsust soovinud.

Pressiesindaja lisas, et ka tänavu ei ole ükski Ühendkuningriigi kodanik Eesti kodakondsust taotlenud.

Ta nentis, et välismaalane, kes soovib saada Eesti kodakondsust, peab olema enne Eesti kodakondsuse saamise sooviavalduse esitamist elanud Eestis elamisloa või elamisõiguse alusel vähemalt 8 aastat, ka ei luba Eesti seadused topeltkodakondsust.

Rahvastikuregistri andmetel elas Eestis käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga 1422 Ühendkuningriigi kodanikku. Möödunud aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 1286 Ühendkuningriigi kodanikku. Seega on aasta jooksul Eestis elavate Ühendkuningriigi kodanike arv kasvanud 11 protsenti.

Ajaleht Guardian märgib, et möödunud aastal esitas ligi 200 000 Ühendkuningriigi kodanikku taotluse Iirimaa kodakondsuse saamiseks. Paljud britid on valinud ka näiteks Prantsusmaa või Saksamaa kodakondsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles