Tõsisem suhtumine perevägivalda kasvatas kuritegevuse numbreid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Registreeritud kuritegevuse arv kerkis pisut. 
Registreeritud kuritegevuse arv kerkis pisut. Foto: Postimees

 Justiitsministeeriumi andmetel suurenes mullu esimest korda viimase 15 aasta jooksul Eestis toime pandud kuritegude hulk, kasvu taga on politsei tõsisem suhtumine perevägivalda.

Eestis registreeriti 2018. aastal 27 125 kuritegu, mis on 0,5 protsenti rohkem kui ülemöödunud aastal. Mullu registreeriti 8249 vägivallakuritegu ehk koguni 12 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kõige suurem kasv oli lähisuhtevägivallas – politsei alustas kriminaalmenetlust 3607 juhtumi uurimiseks, mis on ligi tuhande võrra rohkem kui 2017. aastal. Kahe aasta eest pandi toime 2632 perevägivallakuritegu, aastane kasv oli 37 protsenti. Samas vähenes perevägivallast teavitamine eelmisel aastal võrreldes 2017. aastaga kaheksa protsendi võrra.

Kõigist eelmisel aastal Eestis registreeritud kuritegudest moodustasid perevägivallaga seotud juhtumid 13,3 protsenti, 2017. aastal aga 9,8 protsenti.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul ei tasu sellest veel välja lugeda, justkui oleks Eesti rahvas aastaga vägivaldsemaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles