Haigekassa jätkab diakooniahaigla hospiitsteenuse rahastamist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diakooniahaigla. Illustreeriv foto.
Diakooniahaigla. Illustreeriv foto. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Haigekassa otsustas jätkata diakooniahaigla hospiitsi rahastamist vähemalt nii kaua, kuni kestab diakooniahaigla kohtutee, mis tähendab, et hospiits ei pea märtsi lõpus uksi sulgema. Samuti plaanib haigekassa tulevast aastast muuta hopsiitsteenuse rahastamise süsteemi.

Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane lubab, et kui diakooniahaigla kaebab esimese astme kohtuotsuse edasi, pikendab haigekassa lepinguid praeguste teenustepakkujatega veel vähemalt kvartaliks, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Vaidlus Harjumaa statsionaarse õendusabi lepingute üle on olnud pikk ja keeruline: haigekassa reastatud hankes osalejate järjekord vaidlustati ning diakooniahaigla jäi lepingust ilma, olukorda ei muutnud ka Tallinna halduskohtu otsus. 

Asja parandaks see, kui hospiitsiteenus oleks eraldi haigekassa hinnakirjas ja Rain Laane arvab, et alates järgmisest aastast võikski see nii olla.

«Palvetele on vastatud ja hospiitsteenuse rahastamine EELK Tallinna Diakooniahaiglas jätkub ning on tekkinud reaalne lootus, et järgmisest aastast on tegemist teenusega, mis kantakse rahastatavate teenuste nimekirja. Suur tänu kõigile, kes on selle küsimuse lahendamise eest palvetanud!» kommenteeris peapiiskop Urmas Viilma sotsiaalmeedias.

Diakooniahaigla hospiitsosakond avati 2002. aastal ja seal on 12 kohta, mis on mõeldud patsientidele, kes on jõudmas elu lõpusirgele, ühtlasi hoolitsetakse selle eest, et patsiendi lähedased ei jääks mures ja leinas üksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles