Ümmargune või lapik? Maakera kuju lõi Kuressaares arutelule kogunenud noored kahte lehte (24)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakera.
Maakera. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval Kuressaare osaluskohvikus maailma asjade üle arutanud noorte seas leidus neidki, kes kahtlevad selles, et maakera on ümmargune, kirjutab Saarte Hääl.

Erinevad arusaamad maakera kujust selgusid siis, kui kõne all olid erinevad vandenõuteooriad maailmas ning see, kuidas need mõjutavad inimeste maailmapilti.

«Mis te arvate, kui paljud arutelul osalenutest arvasid, et maakera ei ole ümmargune? Pooled,» tõdes oma lauas räägitust kohvikuliste ees kokkuvõtet tehes Meelis Juhandi, kes argielus töötab politsei- ja piirivalveametis. «Peaaegu pooled arvasid, et nad ei tea ja palju oli ka neid, kes arvasid, et maakera on lapik.»

Osaluskohviku ühe korraldaja, Sander Õispuu sõnul tasub väidet maakera kuju kohta võtta siiski skeptiliselt, sest maakera kujust ei tulnud juttu siiski kõigi kohvikus osalenud noortega, vaid üksnes kaheksandikuga neist.

Meelis Juhandi sõnul oli arutelu põnev. «Ma ei ole vandenõuteooriate osas varem nii palju arvamusi ja mõtteid kuulnud kui täna,» kinnitas ta.

Kommentaarid (24)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles