Ilma ilmast ilma passisaaga. Kolmas hooaeg (29)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilma Krenstrem lahkub täna oma Nõmme-kodust, teadmata, kas tal õnnestub sinna Eesti passiga veel naasta. 
Ilma Krenstrem lahkub täna oma Nõmme-kodust, teadmata, kas tal õnnestub sinna Eesti passiga veel naasta. Foto: Remo Tõnismäe

Õiguskantsler Ülle Madise soovitab PPA-l Abhaasia õpetaja Ilma Krenstremi Eesti passi pikendada. 

Abhaasia noorte eestlaste emakeeleõpetaja Ilma Krenstrem sõidab täna hommikul tagasi oma õpilaste juurde suures teadmatuses: kas ta saab enam oma Eesti passiga tagasi Nõmme-koju või mitte. Politseiameti stsenaariumi järgi poleks naasmine nii lihtne, sest 18. veebruarist tahavad ametnikud Ilma Eesti kodakondsusest ilma jätta.

«Ma olen väsinud sellest kõigest. Jõuan ma siis nende tuuleveskitega enam võidelda,» ohkas tänavu 79-aastaseks saav Ilma eile õhtul kodus asju pakkides, et võtta ette oma viimane reis Abhaasiase Salme külla sealse kooli eesti keele õpetajana. Ühest küljest ei luba tervis enam hästi õpetajaametit pidada, teisest küljest on enesetundele põntsu pannud juba neljandat aastat kestev kurnav vaidlus politsei- ja piirivalveameti (PPA) tuimalt oma rida ajavate ametnikega selle üle, kas Ilmal on õigus pidada ennast Eesti kodanikuks või mitte.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles