Voog: valimisvõitja otsustab kahe suurpartei lõpuspurt (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantar Emori turundusstrateegiate valdkonna juht Aivar Voog
Kantar Emori turundusstrateegiate valdkonna juht Aivar Voog Foto: Tairo Lutter

Kantar Emori uuringujuhi Aivar Voogi sõnul on selge, et riigikogu valimiste võitja selgub Keskerakonna ja Reformierakonna konkurentsis ning edukaima selgitab parim kahe suurpartei lõpuspurdis. 

«Seekord siis juhib Keskerakond, kuid vahe Reformierakonnaga on marginaalselt väike. Seega kaks erakonda liiguvad võidu suunas ning kolmandat kohta hoidev Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) jääb neist selgelt maha.  Eks viimased nädalad otsustavad, kes kahest esimesest jääb peale,» rääkis Voog. 

Neljandat kohta hoidva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna reiting on Voogi sõnul viimased kuud tavapäraselt kõikunu vahemikus 9-12 protsenti. «Neljandale kohale läheneval Isamaal on õnnestunud reitingut kergitada üheksa protsendi lähedale, muutus detsembriga aga ei ole statistiliselt oluline. Eesti 200 reiting jätkab pendeldamist kuue ja kaheksa protsendi vahel ehk muutused ei ole olulised,» rääkis Voog. 

Roheliste eelmine tõus üke nelja protsendi oli Voogi hinnanul juhuslik ja nüüd nad on tagasi oma tavapärase kahe protsendi juures. Ülejäänud erakonnad jäävad valimiskünnisest selgelt allapoole.

7. veebruari seisuga juhtis Keskerakond 26,5 protsendiga, Reformierakonda toetas 24,5, EKRE-t 18,9, SDE-d 11,5 ning Isamaad 8,6 protsenti. Ülejäänud erakonnad jäid selgelt alla valimiskünnise, selgus BNS-i ja Postimehe tellitud ning Kantan Emori läbiviidud uuringust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles