Perling: me oleme nii tugev riik, et riigireetmised tulevad välja (22)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Metsavas.
Deniss Metsavas. Foto: KAPO

Riigi peaprokurör Lavly Perling ütles, et kuue riigireeturi avastamine kümne aasta jooksul näitab uurijate head tööd ning seda, et Eesti on nii tugev riik, et sellised juhtumid tulevad välja.

«See on hästi tehtud töö, me oleme nii tugev riik, et need juhtumid tulevad välja, me suudame need ära menetleda ja me suudame jõuda läbi õigussüsteemi ka süüdimõistvate kohtuotsusteni, nii et pigem ikkagi ühiskonda puhastavad näited on need,» rääkis Perling ETV «Aktuaalsele kaamerale».

Perling selgitas, et kokkuleppele mindi mitmel põhjusel. «Esiteks oli kaitsepolitsei head tööd teinud: info oli hea, tõendid olid head kokku kogutud, neid näidati kaitsele ette, kaitse sai aru, et asjaolud on selged ja nii mindigi kokkuleppe peale. Loomulikult on kokkuleppe puhul oluline ka see, et otsus saabub kiiremini ja arvestades ka riigisaladuse hulka, mis seal toimikus oli, siis nii oli mõistlikum, samas ei saa kunagi jätta ütlemata, et õigust mõistab ikka ainult kohus,» rääkis ta.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles