Tallinna linn rekonstrueerib ligi 1500 tänavavalgustit

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Tallinna linn sai SA Keskkonnainvesteeringute Keskuselt tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks toetust, mille abil vahetatakse 1494 valgustit LED-valgustite vastu, asendatakse 578 tänavavalgustuse masti ning 4,2 kilomeetrit välisvalgustusvõrgu kaabeldust.

Pärast tööde lõppu väheneb linna välisvalgustuse energiatarve 597MWh aastas. Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on kõigil linlastel põhjust SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) linnale antud toetuse üle rõõmustada, sest Tallinna põhimagistraalid saavad kaasaegse, energiasäästliku ja senisest tõhusama valgustustaristu. «Aastaks 2020 on LED valgustitega kaetud Paldiski maantee lõik Mõisa tänavast kuni Mustamäe teeni, Sõle tänav, Pirita tee, Narva maantee lõik Pirita teest kuni linna piirini, Kadaka tee lõik Akadeemia teest kuni Kadaka puiesteeni, Kadaka puiestee lõik Kadaka teest kuni Kalda tänavani ning Ehitajate tee lõik Ehitajate tee 114 ja Kadaka tee vahel Tammsaare tee,» rääkis Klandorf. «Käesoleval hetkel käivad ettevalmistused vajalike hangete läbiviimiseks, mis täpsustab ka tööde maksumust. Projekteerimistöödega alustatakse esimesel võimalusel ning kogu objekti tööd on planeeritud lõpetada 31.detsembriks 2020.»

28. jaanuaril edastas Keskkonnainvesteeringute Keskus taotluse rahuldamise otsuse, mille kohaselt toetatakse Tallinna põhitänavate välisvalgustuse rekonstrueerimise esimest etappi 2 999 998,92 euroga, mis moodustab projekti hinnangulisest kogumaksumusest ligikaudu 63 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles