Kümned Briti finantstehnoloogiafirmad kolivad Brexiti tõttu Leetu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit.
Brexit. Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS

Brexitiga tõttu on kümned finantstehnoloogiafirmad taotlenud Euroopa Liidu turule ligipääsu säilitamiseks tegevusluba Leedus, teatas Leedu keskpank teisipäeval.

«Ootame sel aastal umbes sadat taotlust finantstehnoloogiafirmadelt,» ütles keskpanga juhatuse liige Marius Jurgilas uudisteagentuurile AFP.

Leedu finantstehnoloogia sektor jääb 110 firmaga ELis alla vaid Ühendkuningriigile ja praegu menetletakse veel 61 taotlust, selgub Leedu keskpanga andmetest.

Kolimist hoogustab hirm, et Briti litsentsiga ei pruugi firmad pärast Brexitit saada jätkata makselahenduste või muude teenuste pakkumist ELi klientidele.

«Brexit kindlasti ärgitab neid firmasid, mis vajavad ELi turgu, otsima asukohti ja litsentse ELi riikidest,» ütles Jurgilas.

Hiljuti registreerisid end Brexiti tõttu Leedus Google'i makselahenduste tütarfirma Revolut.

Jurgilas tunnistas, et see pälvis ka varimajanduse tähelepanu. Samas on keskpank astunud samme rahapesu vältimiseks, näiteks loodi osakond e-raha järelevalveks, ütles ta.

«Leedu keskpank suhtub äärmiselt ettevaatlikult isikutesse, kellel on sidemeid maksuparadiisidega,» ütles Jurgilas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles