Galerii: Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna võitis Hasso Krull (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati Harju Maakonnaraamatukogus välja Enn Soosaare eetilise auhinna võitja, kelleks on Hasso Krull.

Tänavu kaheksandat korda antava auhinna määras žürii koosseisus Ülle Madise, Viivi Luik, Erki Kilu, Neeme Korv, Hannes Rumm, Sulev Vedler

ja Ülo Tuulik. Krulli peeti auhinna vääriliseks kahe kirjutise põhjal. Neist esimene, «Kosmiline mälu. Posthumanistliku eetika imperatiiv» ilmus ajakirjas Vikerkaar märtsis 2018 ning «Imelihtne tulevik. Kaheksa kannaga manifest» avaldati kultuurilehes Sirp 11. mail 2018.

Varasemad laureaadid on olnud Ilmar Raag, Kalle Muuli, Toomas Paul, Hent-Raul Kalmo, Margus Laidre, Jüri Reinvere ja Marju Lepajõe.

Auhinnaga kaasneb rahaline preemia 3000 eurot, mille on välja pannud LHV Pank.

Eetilise esseistika nimetuse pakkus omal ajal välja president Toomas Henrik Ilves, kes hindas väga kõrgelt Enn Soosaare loomingu rolli eetilise ja sotsiaalse ühiskonna loomisel.

Enn Soosaar (1937-2010) oli Eesti üks mõjukamaid avalikke intellektuaale, kelle sõnavõtud ja mõtteavaldused kujundasid aastakümnete vältel paljude inimeste, sealhulgas meie poliitilise aktiivi vaimset maailmapilti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles