Isa Tihhon rääkis setodest Putinile

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setod käisid isa Tihhonil esimest korda külas mullu augustis.
Setod käisid isa Tihhonil esimest korda külas mullu augustis. Foto: Aado Lintrop

Venemaal poliitiliselt mõjukas Petseri kloostri ülem Tihhon toetab setode kultuuri arengut Petserimaal ning kutsub setosid osalema Pihkva laulupeol, mille ta loodab tänavu üle saja aasta korraldada.

«Rõõmuga aitan kaasa setode kultuurile,» kinnitas isa Tihhon Postimehele. «Setode külaskäigud Eestist on ka meile väga olulised. See on nagu sugulaste küllatulek: seda ei juhtu tihti, aga see on alati rõõmustav ja pidulik.»

Ilmselt märtsis kohtub isa Tihhon järgmine kord pikemalt setode delegatsiooniga. «Metropoliit Tihhon on andnud teada, et soovib meiega kohtuda selleks, et arutada meie koostööettepanekuid. Kuupäev on täpsustamisel,» ütles ülemsootska Hõrna Aare.

Isa Tihhoni loetakse Venemaa mõjukamate kirikutegelaste hulka tänu heale tutvusele Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ja läbikäimisele tema administratsiooniga. Setodega hakkas isa Tihhon kokku saama mullu suvel, üsna pea pärast Vene õigeusu kiriku piiskopiks, Pihkva ja Volhovi metropoliidiks ning ühtlasi Venemaa ühe tuntuima, Petseri kloostri ülemaks saamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles