Politsei kahtlustab tuntud pedofiili röövimises (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eigo Asukül
Eigo Asukül Foto: Politsei

Politsei kahtlustab mullu suvel vanglast vabanenud pedofiili Tallinnas jaanuari lõpus ühe naise ründamises ja temalt käekoti röövimises.

Põhja prefektuuri uurijad pidasid röövimises kahtlustatavana 29. jaanuaril kinni varem laste vastu toimepandud seksuaalkuritegude eest üle 15 aasta vanglas istunud Eigo Asuküli (49).

Kahtlustuse kohaselt trügis Asukül öisel ajal Tallinna kesklinnas ühe naise järel jõuga tema kodumaja trepikotta ning tungis seal talle kallale. Politsei teatel lõi ja kägistas Asukül naist ning röövis temalt käekoti, kus olid rahakott ja mobiiltelefon.

Naine sai rünnakus viga ja pöördus haiglasse. Politsei võttis Asuküli peatselt kinni ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Hisko Varese sõnul on alust arvata, et mees võib olla toime pannud teisigi kuritegusid.

Eelmisel kümnendil mõistis kohus Asuküli kaks korda süüdi laste vastu toimepandud seksuaalkuritegudes ja saatis ta esimesel korral kuueks aastaks ja teisel korral kümneks aastaks vangi.

Asukül vabanes viimase, 10-aastase vangistuse kandmiselt mullu juulis, kui oli kogu mõistetud karistuse ära kandnud.

2009. aasta septembris mõistis Tallinna ringkonnakohus Asukülile väikeste tüdrukute pilastamise eest 10-aastase vangistuse.

Süüdistuse järgi sundis toona turvafirmas GSS Securitys turvameheametit pidanud Asukül 2008. aasta kevadel kaks kaheksa-aastast  tüdrukut tema sugukirge rahuldama ning sama aasta suvel meelitas ühe 13-aastase tüdruku maja trepikotta ja vägistas seal.

Kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi järgi kerge vaimse mahajäämusega, kuid süüdiv Asukül oli kohtu all ka 2001. aastal, kui ta sai ühe üheksa-aastase tüdruku pilastamise eest kuueaastase vangistuse, selgub kohtupaberitest.

2006. aasta 28. detsembril vanglast vabanenud Asuküli võttis politsei uute pedofiiliakuritegude eest kinni 2008. aasta juulis ning kohus saatis ta pikaks ajaks vangi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles