Kaljulaid rääkis Ivanka Trumpiga Eesti e-riigist (13)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid ja Ivanka Trump.
Kersti Kaljulaid ja Ivanka Trump. Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid kohtus täna Münchenis Ameerika Ühendriikide presidendi nõuniku Ivanka Trumpiga, kellega räägiti peamiselt Eesti e-riigi kogemustest ja võimalustest digiarengut naiste ja tüdrukute võimestamisel ära kasutada.

«Tehnoloogia areng, algoritmid ja tehisintellekt muudavad meie ühiskondi tohutu kiirusega ja seda kiiremini peame reageerima, et selles uues maailmas ei oleks mahajääjaid,» rääkis president Kaljulaid kohtumisel ja tõi näiteks Eestis tüdrukutele suunatud IT-ala tutvustavad üritused ja robootikaklassid. Samuti tutvustas president Kaljulaid Eesti e-riigi arenguga seonduvat.

«Programmid nagu Digigirls ja HK Unicorn Squad toetavad ja arendavad Eestis tüdrukute tehnoloogiahuvi juba varakult, et programmeerimine oleks nende jaoks sama loomulik valikuvõimalus kui näiteks jalgrattaga sõitma õppimine. Samuti on suur osa Eesti arenguabist Aafrikast Okeaaniani seotud digiühiskonna arenguga,» selgitas riigipea.

Kohtumisel räägiti ka Ivanka Trumpi võrdõiguslikkuse initsiatiivist Women in Global Development and Prosperity (WGDP) ning president Kaljulaidi tegevusest naiste, laste ja noorukite tervise ning heaoluga tegeleva liikumise Every Woman, Every Child eestkõnelejana. Arutati ka võimalusi, kuidas mõlema riigi parimaid praktikaid globaalselt võimendada. Samuti räägiti kohtumisel lühidalt ka Euroopa ja USA julgeolekust.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles