Laagna küla elanikud näitasid karjääri arendajale ust (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paekivi.
Paekivi. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Narva lähistel Laagna külas toimunud rahvakoosolekul hääletasid elanikud maha kavatsuse hakata nende elupaiga lähedal paekivi kaevandama, mis on signaaliks Narva-Jõesuu volikogule karjääri uuringuteks luba mitte anda. 

«Kui arendajal on suured rahad mängu panna, et seda asja uurida, ju siis on asjal põhjust ja kindlasti siis lõpuks ongi, et karjäär on meie õues ja me ei saa enam midagi teha. Inimesed kardavad, et nende kaevud jäävad tühjaks, selle vastu lihtsalt peab olema,» rääkis Arumäe külavanem Urmas Rätsep «Aktuaalsele kaamerale

Rahvakoosoleku tulemus oli ette otsustatud, vaatamata, et jutt on vaid uuringutest ning selleni ei pruugita isegi jõuda, siis elanikud näitasid arendajale ühehäälselt ust, kuigi karjäär annaks juurde 50 uut töökohta. 

«Ehk möödub mõni aeg ja inimesed vaatavad sellele küsimusele veidi teisiti- muidugi on vaja metsi hoida ja nii edasi, kuid Eestisse on vaja panustada investeeringutega, et arendada seda toredat riiki,» ütles OÜ KBR-Nord juhatuse liige Vladimir Kovalenko ja lisas, et arendajana ei oodanud ta nii tulist vastuseisu. 

Narva-Jõesuu keskkonnakaitse inspektor Jaan Metsise sõnul tohib volikogu keelduda loa andmisest: «Ma loodan, et volikogu teeb õiged otsused ja järeldused sellest ja siis seda ei tule.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles