Kiisler Saaremaa sillast: asjatundjad tuleb ära kuulata

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Liis Treimann

Regionaalminister Siim Kiisler kinnitas, et Saaremaa sild ei ole prioriteetide hulgast maha tõmmatud, vaid ametnike koostatud arengukava, kus seda nii esitleti, on praegu üksnes ettepaneku faasis ning ei esinda ministeeriumi seisukohti.

«Valdkonna asjatundjad on ettevalmistanud üleriigilise planeeringu eelnõu ettepaneku ja nüüd on ta siis arutamiseks erinevatele ringkondadele,» ütles Kiisler arengukava «Eesti 2030+» kohta, mille kohaselt ei kuulu Saaremaa sild enam riigi prioriteetide hulka.

«Seda planeeringut tutvustatakse erinevates maakondades erinevatele huvirühmadele, kes siis avaldavad oma arvamust,» rääkis Kiisler. «Pärast seda läheb ettepanek kooskõlastamiseks ja arvamuse avaldamiseks erinevatele ministeeriumidele ja seejärel valitsusele otsustamiseks.»

Kiisler rõhutas, et protsess on veel pikk ees ja kõik saavad kindlasti oma arvamust avaldada, aga kindlasti on mõistlik asjatundjate arvamus ära kuulata, sest arvamuste paljusus on vajalik.

Küsimusele, missugune on ministri seisukoht Saaremaa silla küsimuses, vastas Kiisler, et ta arvab, et tähtis on, missugusele tulemusele jõuab Saaremaa silla valitsuskomisjon. «Ja kindlasti on ta piirkonnale oluline küsimus,» lisas ta.

«Aga ettepaneku väljatöötamise juures olid ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnikud, nii et kindlasti tuleb ära kuulata, miks asjatundjad sellise seisukohani on jõudnud,» rääkis Kiisler. «See on ametnike poolt välja töötatud ettepanek. Ta on täna ettepanek ja ministeerium kujundab seisukoha siis, kui arvamused on ära kuulatud.»

«Kui aga võrrelda Eesti regionaalse arengu seisukohast näiteks Rail Balticu või Tallinna-Tartu maantee osakaalu, siis tervikuna Eesti arengu seisukohast on need ettevõtmised suurema mõjuga,» nentis Kiisler. «Aga täna on valitsuse seisukoht, et ta on prioriteet ja ministeeriumide kooskõlastusringil täpsustub valitsuse positsioon.»

Kiisler selgitas, et kui valitsus on arengukava kinnitanud, siis muutub selle täitmine kohustuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles