Galerii: Tallinna kesklinna on pargitud väikelennuk (10)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul ilmus Tallinna kesklinnas Gonsiori tänavale kummaline vaatepilt. Gonsiori ja Laikmaa tänavate nurgale on pargitud väikelennuk.

Tähelepanelik lugeja märkas lennukit hommikul köögiaknast ning kaugelt vaadates ei olnud võimalik kindlaks teha, kellele lennuk kuulub.

Lennuameti kommunikatsioonijuhi Marelle Pihlaku sõnul on kesklinnas olev õhusõiduk ES-FPC lennuameti riiklikust õhusõidukite registrist kustutatud 2013. aastal.

«Õhusõidukil ei ole kehtivat lennukõlblikkust, mis tähendab, et sellega ei või teha ühtegi lendu. Küll aga võib seda transportida näiteks treileril,» selgitas ta. 

Kui Postimehe fotograaf lennuki juurde jõudis, oli kirjadest aga näha, et tegemist on tõenäoliselt taas Eesti200 valimisreklaamiga. Lennukile on nimelt kirjutatud: «Lendame kahesajaga». 

Hetkel kehtib erakondadele välireklaami keeld ning ka õhusõidukil ei tohiks valimisreklaami olla. Kuna keelatud on aga üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine, siis tundub, et Tallinna kesklinnas olevalt lennukilt ei ole võimalik otsest rikkumist välja lugeda. 

Seda kinnitab ka PPA ekspert valimisreklaami alal, Siiri Parsi. «Politsei hinnangul ei ole tegemist poliitilise välireklaamiga,» kommenteeris Parsi Postimehele.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles