Kaart: vaata, milliste veekogude jääle minek on ohtlik

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kusagil Eestis ka veekogudel jääd leidub, on see ülimalt õhuke ja sellele minek eluohtlik. Foto on illustratiivne.
Kui kusagil Eestis ka veekogudel jääd leidub, on see ülimalt õhuke ja sellele minek eluohtlik. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Sulailmad muudavad paljude veekogude jääolud ettearvamatuks. Päästeamet avaldas kaardi, mis aitab hinnata üle Eesti olevate siseveekogude jää paksust ja jääle mineku turvalisust.

Päästekomandod mõõdavad taas intensiivsemalt kalastajatele populaarsete siseveekogude jää paksust. Andmed kantakse seejärel Google kaardirakenduses avalikule Päästeameti jääkaardile. 

Päästeameti jääkaart on loodud selleks, et anda inimestele infot jääolude kohta siseveekogudel ning juhtida tähelepanu jääolude muutumisega seotud ohtudele.

Tasub aga meeles pidada, et päästjate hinnang jää paksusele ei taga veel kellegi turvalisust. Selle eest vastutab siiski jääle mineja alati ise.

Päästjad hoiatavad, et jääolud muutuvad soojemate ilmadega kiiresti ning sellele minek muutub päev päevalt eluohtlikumaks. Iga vastutustundlik kalamees võtab jääle kaasa turvavarustuse, mille kohustuslikuks osaks on jäänaasklid. Rohkem infot jääohutuse kohta SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles