Poliitikud seostasid Kohtla-Järve linnavalitsuse ees lehvivat Vene riigilippu Repsi visiidiga (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Kohtla-Järve linnavalitsuse ees
Venemaa lipp Kohtla-Järve linnavalitsuse ees Foto: Teet Korsten/FB

Kui sotsiaalmeedias levis täna väide, et Kohtla-Järve linnavalitsuse ees lehvinud Venemaa riigilipp on seotud haridusminister Mailis Repsi külastusega, siis tegelikult oli lipp heisatud Novgorodi linna saadikute pärast.

Tänase päeva jooksul levitati sotsiaalmeedias pilti Kohtla-Järve linnavalitsuse ees lehvivatest lippudest, millest üks oli Venemaa Föderatsiooni lipp. Seda seostati haridusminister Mailis Repsi (Keskerakond) külaskäiguga Kohtla-Järvele.

Kohtla-Järve linnasekretär Anna Generalova kinnitas Postimehele, et Venemaa lipul ei ole Repsi külaskäiguga pistmist, küll aga külastas samal ajal linna ka Novgorodi linna delegatsioon ja just Vene saadikute visiidi tõttu lehvis linnavalitsuse hoone ees ka valge-sinine-punane trikoloor.

Postitust on Facebookis jagatud üle 200 korra, teiste seas on jagajateks olnud Reformierakonna poliitikud Kristen Michal, Maris Lauri, Anti Haugas ja Paul-Eerik Rummo. Samuti jagasid postitust Tarmo Kruusimäe erakonnast Isamaa ja Juku-Kalle Raid Vabaerakonnast.


Väljavõtted Facebookist:

Foto: FB kuvatõmmis
Foto: FB kuvatõmmis
Foto: FB kuvatõmmis

«Uskumatu, kahju ja lihtsalt pole sõnu... kuidas Reformierakond lõhub Eestit valeuudistega,» kommenteeris peaminister Jüri Ratas (Keskerakond). «Nende samade võtetega, mille vastu võitleme koos oma liitlastega NATOs ja Euroopa Liidus.»

Õhtul saatis meediale pressiteate ka Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid, kes mõistab hukka valeuudiste levitamise valimiskampaanias. 

«Olen 100 protsenti kindel, et reformierakondlased ja teiste erakondade poliitikud teavad, et lippudel Kohtla-Järvel ei ole muud seost kui välisdelegatsiooni külaskäik. Tegemist on valeuudiste teadliku levitamisega juhtivate poliitikute poolt,» ütles Kaljulaid. Ta lisas, et Eesti poliitikud ei tohi selliseid võtteid valimiskampaanias kasutada, sest see on ebaeetiline ja ohuks demokraatiale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles