Tarand esitas kohtusse EKRE vastu hagi (29)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ridades riigikokku kandideeriv Indrek Tarand teatas, et esitas teisipäeval Harju Maakohtusse Eesti Konservatiivne Rahvaerakonna (EKRE) vastu hagi.

Tarand teatas ööl vastu kolmapäeva avaldatud pressiteates, et esitas EKRE vastu hagi ebaõigete andmete ümberlükkamiseks, väärtushinnangute avaldamise õigusvastasuse tuvastamiseks, õigusvastase kahju tekitamise lõpetamiseks ja mittevaralise kahju hüvitamise nõudes.

Hagis leitakse, et oma juhatuse liikmete kaudu on EKRE avaldanud Indrek Tarandi kohta ebaõigeid andmeid ja ebakohaseid väärtushinnanguid 26.11.2018 EKRE Toompeal korraldatud avalikul koosolekul toimunu kohta, seisab pressiteates.

Indrek Tarand soovib, et EKRE avaldaks oma veebiportaalis Uued Uudised avaliku teate ning esitaks kõikidele Eesti meediakanalitele pressiteate, milles märgib, et on avaldanud Indrek Tarandi suhtes ebaõigeid andmeid selles, et Indrek Tarand oli 26.11.2018 avalikul koosolekul joobes, tungis kallale korraldajatele ja laamendas, pani toime varguse, takistas teise erakonna sõnavabadust. 

Samuti soovib Tarand, et EKRE juhatuse liikmed Martin Helme ja Jaak Madisson lükkaks ebaõiged andmed ümber riigikogu istungil.

Hagis tuuakse esile, et EKRE on avaldanud nii avalikul koosolekul, kui selle järgselt ebakohaseid väärtushinnanguid nii sõnas, teos kui ka spetsiaalselt loodud meemides selles, et Indrek Tarandi suhtes on vägivald lubatav, õigustatud ja vägivalla tagajärg ebapiisav, nähtus teatest. 

Kohtult palutakse mõista EKRE-lt Tarandi kasuks välja tekitatud mittevaraline kahju kohtu õiglasel äranägemisel määratud summas. 

Vaidlus käib EKRE juhtide levitatud väidete pärast, et Tarand oli 26. novembril riigikogu ees rändeleppevastasel meeleavaldusel lavale ronides alkoholi- ja/või narkojoobes. Politsei kontrollis pärast üritust Tarandi alkoholijoovet kiirtestiga, tulemus oli negatiivne. 

Rändeleppevastasel meeleavaldusel Indrek Tarandi ründamisega päädinud intsidendi asjus käib kriminaalmenetlus avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid (29)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles