Rummo: kohtuotsus ei vasta üldsuse ootustele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul-Erik Rummo.
Paul-Erik Rummo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohus mõistis täna õigeks aprillirahutuste korraldamises süüdistatavad mehed, riigikogulase Paul-Erik Rummo arvates ei vasta see kannatanute ja laiema üldsuse ootustele.


«Kannatanute ja laiema üldsuse ootustele ja stiihilisele õiglustundele see ei vasta, samas aga annab signaali Eestist kui õigusriigist, kus kohus ei lase end mõjutada meeleoludest,» kirjutas Rummo oma blogis.

«Usun ja loodan, et asi läheb riigikohtuni välja. See aitaks kujuneda senisest rahuldavamal pildil meie uurimise ja õigusemõistmise kvaliteedist ja usaldatavusest,» ütles Rummo.
«Peaasi, et lugu liialt venima ei jääks ja asi ei aeguks. Kui ei suudeta tõestada praeguste kohtualuste süüd, tuleb uurimist otsast alata. Et niisugused suuretendused, nagu tookord aprillis nägime, sünniksid ilma näitejuhtide ja inspitsientideta - see räägiks vastu nii tervele mõistusele kui ajalookogemusele,» arvas Rummo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles