Netanyahu peamised konkurendid teatasid valimisliidu moodustamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu kaks peamist konkurenti eelseisvatel valimistel teatasid neljapäeval valimisliidust. 

Endine sõjaväejuht Benny Gantz ja tsentristliku erakonna Yesh Atid liider Yair Lapid teatasid avaldustes, et moodustavad 9. aprilli valimisteks ühisnimekirja ja kavatsevad valimisvõidu korral vaheldumisi peaministrina töötada. 

Gantzi uus erakond Iisraeli Vastupanu ei ole parlamendis esindatud, Yesh Atidil on 120-kohalises knessetis praegu 11 saadikukohta. 

Iisraeli Vastupanu ja Yesh Atid on arvamusküsitlustes Netanyahu Likudi lähimad konkurendid. 

Iisraeli Vastupanuga on ühinenud endine kaitseminister Moshe Yaalon ning uue valimisliiduga liitub ka teine endine sõjaväejuht Gabi Ashkenazi, seisis kahe erakonna avalduses.

«Benny Gantz, Yair Lapid ja Moshe Yaalon otsustasid, juhindudes sügavast vastutustundest riigi ees luua ühisnimekirja, millest saab Iisraeli uus valitsuspartei,» seisis Yesh Atidi avalduses.

«Erakond esitab uue juhimeeskonna, mis tagab Iisraeli julgeoleku ja ühendab Iisraeli ühiskonna lõhestunud osad,» lisati selles. 

Aastatel 1996-1999 esmakordselt peaministrina töötanud Netanyahu on valitsenud Iisraeli viimased kümme aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles