Estonial uppunute omaste kaebus jõuab aprillis Pariisi kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Estonia sadamas.
Parvlaev Estonia sadamas. Foto: Ly Menov / PM / Scanpix Baltics

Parvlaeval Estonia uppunute omaksed said kirja Pariisi advokaadibüroolt, kes teavitas neid, et 12. ja 15. aprillil toimub Estonia juhtumiga seoses kohtuistung.

Kirjas teatas ohvreid esindav advokaadibüroo Schmill&Lombrez, et kohtu president määras istungid Nanterre' tsiviilkohtus kahele päevale, 12. ja 15. aprilllile, istung toimub prantsuse keeles ja tõlkevõimalus büroo kinnitusel puudub.

Protsess on kestnud juba 22 aastat, mille sisuks on Estonia protsessi ühingu ühishagi parvlaeva Estonia ehitanud laevaehitusettevõtte Meyer Werft ja laeva klassifitseerija Bureau Veritas vastu, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Viimased 15 aastat on juhtumiga tegelenud prantsuse advokaadibüroo Schmill&Lombrez, kuid hagi edasiareng on olnud olematu.

Estonia 3. tüürimehe Andres Tammese lesk Sigrid Tammes rääkis rahvusringhäälingule, et info liikumine kohtuprotsessi arengutest on olnud kogu protsessi ajal äärmiselt napp, enne nüüd saabunud kirja said protsessis osalejad infot protsessi seisu kohta viimati 2014. aastal.

Tallinnast Stockholmi teel olnud parvlaev Estonia hukkus 1994. aasta 28. septembri öösel Utö saare lähedal. 989 pardal olnud inimesest pääses 137 ning hukkus 852 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles