Hiiumaa vallavanema umbusaldamine kukkus läbi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Hiiumaa vallavanem Reili Rand.
Pildil on Hiiumaa vallavanem Reili Rand. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/ Scanpix

Hiiumaa vallavanema Reili Ranna umbusaldamine kukkus läbi neljateist häälega, umbusaldamise katse põhjus oli rajatav spordihoone, mis välistaks tulevikus Hiiumaa haigla kopteriplatsi kasutamist.

«Vallavanem on varjanud volikogu eest olulisi dokumente, ta on võtnud vallale kohustusi ilma volikogult selleks heakskiitu saamata, ta on jaganud volikogule lubadusi, mida ta ei ole täitnud,» lausus Hiiumaa volikogu opositsiooni liige Inge Talts «Aktuaalsele kaamerale» ja lisas, et see on kodukandi poliitilise kultuuri küsimus, kas lepitakse sellise vallajuhtimisega või mitte.

Vallavanem Reili Rand ütles, et pärast lennuameti ametlikule kirjavahetusele järgnenud ametnike omavaheline kirjavahetus andis lootust, et plaan sobib, ent eelmise aasta lõpus tulnud informatsioon on toonud valda sellesse olukorda, kus nad on leidnud, et Hiiumaa haiglale tuleb rajada uus kopteriplats.

Reili Rand loodab uue kopteriplatsi rajada 100 000 euroga, kuid Inge Talts usub, et lisakulu ulatub 200 000 euro kanti, vahendab «Aktuaalne kaamera.»

Hiiumaa vald loodab alustada 6-7 miljonit eurot maksva spordikeskuse ehitusega sellel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles