Detailplaneering võib Snelli tiigile tuua paadid ja vesijalgrattad

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Snelli tiik.
Jäätunud Snelli tiik. Foto: Kesklinna valitsus

Tulevikus võib Tallinnas Snelli tiigi ääres asuda kohvik koos talvise uisulaenutuse ning suvise paatide ja vesijalgrataste laenutusega, selgub Nunne tänava, Toompuiestee ja Toompea vahelise ala detailplaneeringust, mis on jõudnud kooskõlastuste etapini.

Detailplaneeringu seletuskiri ütleb, et pargiala on talvel traditsiooniline lumelinna rajamise koht ning tänu künklikule pinnasele ka kelgutajate lemmikkoht, ajalooliselt oli võimalik ka tiigi jääl uisutada ning nüüd tahab linn seda võimalust paremini ära kasutada, kirjutab rahvusringhääling.

«Planeeringut koostatakse peaasjalikult selleks, et võimaldada ehitada pargi territooriumile senise amortiseerunud paviljon-kuuri asemele kuni ühekorruseline pargi teenindamiseks vajalik hoone,» ütles linnaplaneerimise ameti koordinaator Margit Lokk.

Kõnealune paviljon asub pargi Nunne tänava poolses otsas ja detailplaneeringus on öeldud, et see lammutatakse ning asemele kerkib kuni 160-ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga hoone ilma maa-aluse korruseta ning ala aktiivsuse suurendamiseks võiks seal laenutada paate, vesirattaid või uiske ning suvehooajal saaks kohvik paigutada laudu ja toole ka väljapoole krundi piire ja sama hoone juurde kavandatakse tiigi kaldale ujuvsilda.

Veel üks planeeringuga kavandatav uuendus on Falgi tee alune tunnel, mis ühendab Toompargi Hirvepargiga, luues vanalinna haljasaladest ühe terviku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles