Eestlastest reisisellide maastur vajus Venemaal läbi jää (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook/ 4x4 reisid

Euraasia kõige põhjapoolsemasse punkti, Tšeljuskini neemele ekstreemset ekspeditsiooni korraldanud 4x4 reiside matkameeskonna üks auto vajus jäises pakases läbi jää. Inimesed said õnneks autost välja, kuid rändurite auto jäigi Venemaa põhjaosa vetesügavustesse.

4x4 reisid on ekstreemsevõitu automatkasid korraldav reisiseltskond, kes seekord võtsid sihiks autodega Euraasia mandi kõige põhjapoolsemasse punkti, paukuva pakasega Tšeljuskini neemeni jõuda. 

Kolmest autost üks vajus aga eile õhtul 26 kilomeetrit enne Tšeljuskini neemeni jõudmist läbi jää. 

«Asi juhtus kiiresti, vähem kui 40 sekundiga oli auto kadunud. Kiire reageerimine päästis autos olijate elud. Aga asjad jäid autosse,» kirjutasid mehed oma Facebooki lehel 4x4 reisid.

Kolm tundi pärast õnnetust jõuti ühiselt siiski eesmärgini, Tšeljuskini baasi, kus märjast hauast pääsenud mehed Rait ja Toomas said riided kuivatada ja soojas toas korralikult üles soojeneda.

Vee alla kadunud autot juhtinud Rait Paimets kirjutas Facebookis, et hullu pole midagi, kuna inimesed jäid ellu.

«Me ise ju olemas ja terved, soojas ja toidetud. Eesmärk ka täidetud. Kohalikud ütlevad, et sellise reisi juures pole see mingi kaotus. Nüüd teeme sõjaplaani kuidas edasi toimida. Saame hakkama ja tuleme kõik ilusti tagasi, et jälle minna!» on Rait entusiastlik.

Sellegipoolest jääb matkaauto Venemaa vetevoogudesse. «Autot ei hakka keegi siit hoovuste, tõusude ja mõõnad raginast päästma,» kirjutas Rait.

Seitsmeliikmeline matkaseltskond alustasid oma teekonda Tšeljuskinisse kolme Toyota LC-ga 26. jaanuaril Tallinnast. Reisi pikkuseks ennustasid nad umbes poolteist kuud, kuid jõudsid tegelikkuses pärale veidi vähem kui kuuga. Läbiti tuhandeid kilomeetreid ning pisteti rinda -48 kraadise külmaga.

Meeste läbitud teekonda saab näha SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles