Prokurör saatis neidude pussitaja kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluõhtul toimunud pussitamine sai alguse joomingust.
Jõuluõhtul toimunud pussitamine sai alguse joomingust. Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette mehe, kes politsei uurimisandmetel pussitas mullu kevadel Tallinnas Laagris kaht noort naist, tekitades neile raskeid vigastusi.


Eeluurimisel kogutud tõendite järgi tekkis 25-aastasel Andreil mullu aprillis Laagri Maksimarketi juures konflikt 1984. aastal sündinud Albinaga, keda ta ähvardas noaga tappa. «Tüli puhkes isiklikul pinnal, kuid konkreetseid motiive ei saa enne süüdistuse kohtus avaldamist kommenteerida,» ütles Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg.

Järgmine kord sattus Andrei naisega vastamisi järgmise kuu keskel ning siis otsustas mees varasema ähvarduse teoks teha. Uurimisandmetel haaras mees 23. mai õhtul kella 22 ajal Redise tänaval noa ning pussitas korduvalt nii Albinat kui koos temaga tänaval viibinud 1989. aastal sündinud Anastassiat. Naised said raskeid vigastusi ja kiirabi viis nad haiglasse.

Politsei sündmuskohale jõudes oli pussitaja jõudnud juba põgeneda, kuid korrakaitsjad tabasid ta juba järgmisel päeval ning kohus andis 26. mail loa võtta ta eeluurimise ajaks vahi alla. Tombergi sõnul viibib mees vahi all praeguseni.

Andrei sai eeluurimise lõppedes süüdistuse eluohtlike tervisekahjustuste põhjustamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni 12-aastase vangistuse. Lisaks sai ta süüdistuse ka tsiviilkäibes keelatud tulirelva omandamises ja hoidmises, kuna pussitamisloo uurimisel selgus, et mehe valduses oli ka ebaseaduslik revolver.

Politseinikud tõendasid, et Andrei oli saanud relva mullu mais oma 61-aastaselt tuttavalt Antsult ning hoidis revolvrit Tallinnas ühe ettevõtte riietusruumis.

Ants tunnistas politseinikele, et oli illegaalse relva juba aastaid tagasi ühelt mehelt kingiks saanud ning hoidis seda kuni Andreile andmiseni oma Harjumaal asuvas kodus. Kui ta aga kuulis Andrei vahistamisest, võttis ta relva peidukohast välja ja viis taas oma koju.

Ka Antsul tuleb koos Andreiga kohtu ette astuda ning teda ootab tsiviilkäibes keelatud relva ebaseadusliku käitlemise eest kuni viieaastane vangistus.

Harju maakohus arutab Andrei ja Antsu süüasja lühimenetluse korras, mis tähendab, et meestele mõistetavast karistusest arvatakse kolmandik maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles