Keskerakondlik tsensuur haridusministeeriumis (11)

Martin Ehala
, Tartu Ülikooli professor, Meie Eesti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Mailis Reps 2017. aastal keelenõukogu koosseisu uuendas, siis ilmse eesmärgiga vähendada selle sõnakust – suures osas professoritest koosneva kogu esimeheks määrati magistrikraadiga ministeeriumiametnik.
Kui Mailis Reps 2017. aastal keelenõukogu koosseisu uuendas, siis ilmse eesmärgiga vähendada selle sõnakust – suures osas professoritest koosneva kogu esimeheks määrati magistrikraadiga ministeeriumiametnik. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Tänastel hariduse ja teaduse külgedel pidi algselt olema projekti RITA-RÄNNE raames valminud visioon ühtsest eesti koolist, kuid autorid, kellega oli juba mahtudes ja tähtaegades kokku lepitud, teatasid pärast koosolekut haridus- ja teadusministeeriumi ametnikega: «Sai selgeks, et me ei ole praegu valmis enne valimisi oma teemadega meediasse minema.» Praeguseks on ühtset kooli puudutav projekti kokkuvõte kõrvaldatud ka RITA-RÄNNE kodulehelt.

Lugesin kokkuvõtet enne pöördelist koosolekut ministeeriumis ja võin kinnitada, et seal esitatud seisukohad ei ole vastuolus enamiku erakondade lubadusega hakata looma ühtset eestikeelset haridussüsteemi, küll aga Keskerakonna lubadusega jätkata olemasoleva segregeeritud haridussüsteemiga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles