Puudulik eesti keele oskus tõi Maardu koolidirektorile ettekirjutuse (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigekeelsussõnaraamat
Õigekeelsussõnaraamat Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal haridusasutuste töötajate eesti keele oskust kontrollinud ametnikud tegid Maardu Põhikooli direktorile ettekirjutuse, teatas keeleinspektsioon.

Keeleinspektsiooni ametnike hinnangul ei vasta direktori eesti keele oskus nõutud tasemele.

Jätkus tegeliku keeleoskuse kontroll Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Narva ja Sillamäe õppekohtades. Vormistati neli järelkontrolliakti, mille kohaselt oli tööleping töötajatega lõpetatud.

Kaebuste lahendamiseks kontrolliti ühe Tallinnas asuva hotelli teenindaja keeleoskust, töötajale tehti ettekirjutus. Kaebus esitati ka Vene kultuurikeskuse töötajate keeleoskuste kohta, eelmisel nädalal kontrolliti kahe töötaja keeleoskust. Neist ühe eesti keele valdamisega jäid keeleametnikud rahule, teisele tehti ettekirjutus sooritada eksam.

Jätkus keelekontroll Haabersti Maxima XXX kaupluses. Koostati kolm esmakontrolli akti ja 12 järelkontrolliakti (üheksa akti seoses töölepingu lõpetamisega). Viiele töötajale tehti ettekirjutus sooritada eesti keele eksam ja kahele töötajale tehti sunniraha hoiatus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles