Ekspert: tänapäeva eestlane ootab töölt seda, millest Vargamäe Andres ei mõelnud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö.
Töö. Foto: Val Thoermer/PantherMedia / Val Thoermer

Tänapäeva eestlane soovib, et töös oleks rohkem põnevust ja enesearengu võimalusi, rääkis Fontese esindaja Piret Jamnes hiljuti linastunud mängufilmi «Tõde ja õigus» valguses.

Seekordses ETV saates «Suud puhtaks» arutleti selle üle, kuidas on eestlaseks olemine «Tõe ja õiguse» aegadega võrreldes muutunud ning milline on 21. sajandi eestlane.

Need asjad, mida inimesed töö kaudu soovivad, on üldiselt jäänud samaks: pere turvalisus ja heaolu. «Ainult ootused tööle kui sellisele on hästi selges muutuses,» sõnas Jamnes. Tema sõnul oodatakse, et töö poleks kannatus ning et see pakuks põnevust ning enesearengu momenti.

Jamnes viitas hiljuti aset leidnud arutelule, kus leiti, et sõnal «töö» on higine ja raske kõla. Seepärast võiks tööd nimetada kuidagi teisiti, näiteks «kutsumus», «kirg», «eneseteostus» vms, pakkus saatekülaline.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles