Laste seksuaalkasvatajat kägistada ähvardanud mees pääses karistuseta (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rita Holm
Rita Holm Foto: Erakogu

Laste seksuaalkasvataja Rita Holm kaebas politseisse mehe, kes veebis ähvardas ta ära kägistada, kriminaalasja aga ei algatatud, teatas tänane ETV «Pealtnägija ».

Novembri lõpus tegi «Pealtnägija» loo staažikast lasteaiakasvatajast Rita Holmist, kes õppis Soome seksuaalkasvatajaid ja -nõustajaid koolitava ühingu SEXPO kursustel kasvatajaks, kes muu hulgas selgitab seksuaalsust ka eelkooliealistele, seejuures pole tegu mingi alternatiivteadusega, vaid seda soovitavad kõik Euroopa laste ombudsmanid ja ka Eestis plaanitakse see normiks muuta justnimelt selleks, et lapsi kuritarvituste eest kaitsta.

Holm langes pahameeletormi ja sõimangute ohvriks, kuid kannatas kõik välja, kuni 8. detsembril kirjutas Mart Heinvee talle Messengeris otse: «Raibe, peitu sa sitt ei poe, kui peaksid meie lasteaeda tulema, kägitsan su raipe oma kätega ära.»

Holm tegi juba detsembris ähvardamise kohta politseisse avalduse, politsei vestles Heinveega, kuid kriminaalasja ei algatatud - põhimõtteliselt öeldakse, et Heinveel oli lihtsalt halb tuju ja ta väljendas end äkiliselt, ent ta ei ole ohtlik.

«See piir jooksebki sellest, et ainuüksi ähvardusest ei piisa, vaid see ähvardus, verbaalne ähvardus võib olla ka tegudega ähvardus, peab olema reaalne ka inimesele endale, pluss tunduma tõsiseltvõetav ja reaalne ka kolmandale kõrvalseisjale,» põhjendas vanemprokurör Alar Lehesmets.

Loe ja vaata pikemalt ERRi uudisteportaalist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles