Kaitsja tahab rahvusvahelise narkoveo väidetavat juhti vahi alt vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suures narkoäris süüdistatud kuritegelik grupeering kohtu all. Jõuku juhtinud Jevgeni Medunitsa istub kõige vasakul.
Suures narkoäris süüdistatud kuritegelik grupeering kohtu all. Jõuku juhtinud Jevgeni Medunitsa istub kõige vasakul. Foto: Mihkel Maripuu

Vandeadvokaat Küllike Namm taotleb Tallinna ringkonnakohtus rahvusvahelise narkoveo korraldamises süüdistava Jevgeni Medunitsa vahi alt vabastamist.

Advokaat taotleb ringkonnakohtult 45-aastase Medunitsa vahi alt vabastamist talle elektroonilise valve kohaldamisega.

Tänavu 23. jaanuaril jättis Harju maakohus advokaadi taotluse rahuldamata, mistõttu ta vaidlustas selle nüüd ringkonnakohtus.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Medunitsat narkoainete salaveoga tegelenud kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises.

Süüdistuse järgi tegeles jõuk Medunitsa juhtimisel 2012. aastast kuni 2015. aasta detsembrini tõenäoliselt Marokost Hispaaniasse toimetatud hašiši suurtes kogustes Venemaale smugeldamisega.

Hašiši Venemaale transportimiseks kasutati erinevaid marsruute, sealhulgas läbi Eesti.

Süüdistus märkis, et ühe korraga veetav narkokogus oli tavaliselt suurusjärgus paarsada kilo, mis peideti oskuslikult luksautodesse.

Jõuk smugeldas süüdistuse järgi Venemaale kokku 2,3 tonni hašišit.

MTA narkotalituse juhataja Raul Koppelmaa sõnul kasutas jõuk narkoveoks kallima hinnaklassi sõiduautosid - Audisid, Mercedeseid ja BMW-sid.

Medunitsa ja mitu tema väidetavat jõuguliiget võeti Hispaanias kinni 2015. aasta detsembris ning anti Eestile üle 2017. aasta veebruaris.

Rahvusvaheline narkovõrgustik tabati tänu Eesti maksu- ja tolliameti infole ning koostöös Hispaania narkopolitseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles